Årliga loppisutflykten

Så var det dags för den numera traditionella loppisutflykten i maj. Jag och Syss har gjort den nu i flera år, och åt vilket väderstreck har varierat. Efter lite förmiddagskaffe gav vi oss av, vi stannade i Askersund och tittade in på några gatuloppisar men insåg snabbt att det inte var så mycket att ha. Vidare mot Motala och återvinningsbutiken där. Några böcker och lite verktyg blev fyndet. 

(null)

(null)

(null)

Dags för lunch mellan Göta kanal och Motala ström, solen kom fram och vi åt ute. 

(null)

Efter en promenad och cache ute vid piren åkte vi vidare mot en stor loppis i Fornåsa
(null)

(null)

Så mycket saker! Svårt att hitta nått och inga fyndpriser direkt men kul att ha sett det. Vi åkte tillbaka och började fundera på var vi skulle kunna eftermiddagsfika. Googla och en bra loppis önskade vi oss. Vi satsade på Bona och gick först till en loppis där. Och fyndade diverse saker! 

(null)

Sedan gick vi till kaffestugan vid Bona handelsträdgård. 

(null)


En massa gott fikabröd hade de och till min förvåning kom en fd styrelsekollega från barnsmärtföreningen. Det visade sig att hennes dotter med sambo drev handelsträdgården och hon själv hjälpte till i cafet. Vi köpte en blåbärs och en rabarberpaj och slog oss ned inne i det stora växthuset.

(null)

(null)

(null)

Det smakade så gott och det var första gången jag fikade i ett växthus. Sen blev det inköp av diverse blommor och växter innan vi åkte vidare.

(null)

(null)

Vi stannade till vid Bona "herrgård", en anläggning som varit uppfostringsanstalt för vanartiga pojkar enl vad som står, uppges också som mentalsjukhus. Tre stora pampiga byggnader som står helt övergivna. Vi gick inte så nära då vi respekterade förbudsskyltarna, men åh så gärna jag skulle vilja ha gått runt och tittat. Efter att ha cachat började vi åka hemmåt.

(null)

(null)

Efter nästan en heldagsutflykt blev det kvällsmat, bl a ramslöksoppa. Och så filmen Spencer om några dagar i prinsessan Dianas liv innan separationen. Annorlunda men inte dålig.

(null)

Sen hem och beundrade mina fynd och planterade några växter.

(null)


Trädgårdsfix

Så äntligen dags att städa ur växthuset och plantera ut tomatplantorna. Gurkplantorna fick vänta ytterligare några dagar. Vinterdekorationerns togs bort, fönstren tvättades, golvet sopades och så fylldes det med hinkar med plantor. Ser inte så mycket ut ännu men brukar sen svämma över av grönska. 

(null)

(null)

Jag rensade bland jordgubbarna och i pallkragen där jag sådde ärtor och satte några purjolöksplantor jag fått.

(null)

(null)

Altanen helt avslätad och möbler och inredning på plats.  Blev första kvällen med en bok därute.

(null)

Började att förbereda poolen, men filter och pumpmonteringen får vänta till en annan dag. Allt är lite senare än vanligt 

(null)


När proppen går ur

Från att inte ha gjort så mycket på kvällar och helger, eller via jobbet till att allt händer på en gång, lite så känns det.
Har varit på utbildning på Båsenberga, fyra år sedan jag var där senast. Lika smakfullt som vanligt, både inredning och mat.

(null)

(null)

(null)

Efter en heldags utbildning blev det lite badtunna i regnet

(null)

Och sen god middag. Vit sparris med sås mousselin och rom som förrätt.

(null)

Hjort med palsternackspure som varmrätt

(null)

God ostbuffe som tredje rätt

(null)

Och därefter dessertbuffe. Efter en god natts sömn var det dags för frukostbuffé. Plus för möjligheten att pressa sin egna apelsinjuice, minus för att det inte fanns något sött typ våffla eller pannkakor.

(null)

(null)

Konferensrum i olika storlekar och stilar, mycket tilltalande och stimulerar kreativitet.

(null)

Vackert på ett enkelt sätt ute.

(null)

(null)



Festligt värre!


I lördags var jag inbjuden till universitetets akademiska högtid. Jag hade tillsammans med tre andra, två från universitetet och ytterligare en från regionen fått universitetets samverkanspris.  Först deltog jag vid promoverings ceremonin, vackert och högtidligt, lite långt då många deltog eftersom det varit ett års uppehåll pga pandemin. Svenska kammarorkestern spelade och musikhögskolans kör sjöng.

(null)

Efter det lite mingel innan banketten drog igång.  Temat var Renässans - pånyttfödelse och det fanns med i dekorationer, mat och framträdanden. Maten som var mycket god var framtaget av alumni och studenter vid Grythyttans restauranghögskola och musikhögskolan stod för sångframträdanden.

(null)

Förrätten var en kall créme Ninon serverad med tryffelcreme, jalapeño, gröna ärtor och picklad lök.

(null)

Varmrätten en skaldjursglaceraf gös, blåmusslor med savojkål och smörstekt charlottenlök, grön sparris och broccolini serverad med vitvinsås och dillolja.
Så var det dags för prisutdelning och vi fick ta emot diplom av rektorn och regionråd.

(null)

(null)

(null)

Festklädda!

(null)

(null)

Så en god dessert, glassbomb på vaniljglass med en interiör av yoghurt och rabarberglass. Serverad med financier på brynt smör, hallon och rabarberkompott, mandelsmul samt citron och flädercurd.  Som ofta tycker jag förrätten och desserten slår huvudrätten!
Honörbordens uppläggning skedde på scenen där förstaårsstudenter skötte det under ledning av svenska kocklandslaget.

(null)

Efter många timmar bröts sittningen och det serverades kaffe innan dansen tog vid. Jag valde att åka hem då jag hade annat att göra på söndagen. En kväll över mina förväntningar  och en fin upplevelse.

Flytthelg

I helgen gick stora flytten, äldsta dottern fick äntligen flytta till sitt eget. Lyckliga små var med tidigare men inte nu i helgen.

(null)

På lördagen flyttades allt med hjälp av familj och några vänner, Söndag kom jag ned och vi satte fart. Flyttlådor högt och lågt men effektiva som vi är i La Familia kom mycket på plats innan helgen var slut

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Fortfarande mycket att plocka upp och få på plats men så trivsamt, och läget! Underbar solnedgång över två sjöar

(null)



Hantverk och matupplevelser

Denna vecka har jag haft många trevliga stunder. Det började med en trevlig AW med fd medarbetare som bjöd på god mat och present som avtackning. Är två är sedan jag slutade som chef för dem men pandemin har gjort att avtackning inte blivit av förrän nu. Så roligt att träffa alla och skön vårkväll. Fick välja present gjord av en av lekterapeuterna. Du finner hennes produkter på Instagram @maria_skapar. 

(null)

(null)

(null)

Efter mycket velande valde jag en vitlöksrivare och flingsaltsskål.

(null)

Och en härlig mugg som ska vara min egna mysa mugg

(null)

Kvällen efter blev det AW med några nuvarande kollegor, vi åkte till Smultrongården, tittade på deras fina varor och avnjöt en lyxig räksmörgås i växthuset.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Fredag blev det lunch på Örebro Internationel food festival uppe på stan. Mat från alla jordens hörn gjorde det svårt att välja men det fick bli Yassa (ris, kyckingbollar, potatis, lök, paprika och kryddor) från Elfenbenskusten, det smakade mycket bra i solskenet.

(null)

(null)

Och så mycket godsaker det fanns, baklava, choklad, fudge mm

(null)

(null)

Jag köpte några macaron till kaffet

(null)

En vecka full av goda smaker och vackra saker och hela helgen ligger framför


RSS 2.0