Från ålderdomshem till Herrgårdsliknande Hotell

Har varit några dagar på utbildning, därav dålig uppdatering. Utbildningen hölls på Båsenberga konferens & hotell.
Anläggningen var från början ålderdomshem och sedan hotell. Den nya ägaren (som jag hade förmånen att få en guidad tur av) renoverar hela anläggningen mycket smakfullt och det känns som gammal herrgårdsmiljö när man är där. Överallt finns små, vackra inredningsdetaljer. Nedan kommer några bilder som exempel.Konferensrum biblioteket

Ett hörn av Emma salongen

Läcker bänk med fårskinn, gjord av lokal hantverkare
Deras fantastiska välkomstfika buffé
I dag är det dags för Earth hour igen
 Genom att  att släcka ljuset under  en timme 20.30-21.30 visar du ditt stöd för klimatet och uppmanar samtidigt världens makthavare att agera i klimatfrågan. Vi släcker ned hos oss även i år, vilket jag tycker alla borde göra. Sen räcker det inte med det, krävs ett tänk hela året men som en bra manifestation fungerar det.Snickerskakor och pärlhalsband

Idag har det regnat och snöat! Marssnö hör till för att våren ska komma ordentligt och det gör mig inte så deppig.
Efter en god lunch med Panangcurry fick vi besök av mina föräldrar. Vi fikade hjortronsylt och glass och tittade på DVD från vår semesterresa i Norge. Yngsta dottern och jag bakade snickerskakor och hon även knäckiga havrekakor med lyckat resultat.


För att fira att min blogg är ett år tänkte jag ha en liten tävling. Du kan vinna det fina halsbandet med pärlor och silvertråd nedan. Det du behöver göra är:
För en vinstchans: lämna en kommentar och du är med i tävlingen
För två vinstchanser: lämna en kommentar och lägg ut bilden och en länk på din blogg/hemsida.
Tävlingen avslutas 14 april.


Tänkte avsluta med några bra ord som pastorn citetrade på förmiddagsgudstjänsten:
Kristendom är inte en religion, det är en relation!

 

 

 

 


Vårdagjämningen

Idag är det Vårdagjämningen,  man brukar säga att natt och dag är lika långa. Är inte riktigt sant utan idag är tidpunkten då solen under sin årliga rörelse passerar himmelsekvatorn från söder mot norr.
Vår har jag haft idag. Sol, 9 grader och snön smälter undan fort. Två härliga hundpromenader i solen, hoppas på lite färg på näsan. Har köpt ny lampa till köket. Den förra gick i tuden bitar efter Nyår och jag har haft svårt att bestämma mig för en ny. Har tidvis haft bara glödlampan i sin sladd *ler* Är det fler än jag som tillslut blir så van vid nått att man inte ser det längre? Idag hade iallfall lampan jag beställt kommit och nu är den upphängd.
 
Har också satt in några gröna detaljer i vardagsrummet för att få mer vårkänslor.Varit och handlat, lyxat med porterstek till lunch, shoppat smycken, mm. Mot slutet av eftermiddagen tog jag satts och gjorde piroger och pajer till vår Skidresa om ett par veckor. Känns som dagen räckt till så mycket.        

Nu ska Maken och jag slappa framför 2012, trevlig kväll på er!


Ätbar design

För att kompensera för den inte fullt så vackra tårtan på bilden i mitt förra inlägg tänkte jag idag visa på några fantastiska skapelser. Det är en tjej i mitt närområde som är mycket duktigt på att skapa tårtor, vackra, fantasifulla och goda! Vill du se fler bilder eller beställa av henne hittar du allt på hennes sida TårtshopenFoton från Tårtshopen


Ja må den leva!


Idag fyller min blogg 1 år! Tänkte ordna en tävling men det får dröja nån dag eller två. Hinner inte.
maken klagar på att det inte bjuds på tårta, fyller nån ska man fira.

Stort tack till er alla som är inne och läser min blogg och lämnar små kommentarer. Är så kul att "träffa" människor från vårt avlånga land som jag aldrig skulle mött utan blogg.

Kram


Vad har man gjort i helgen?

Denna helg har jag inte fått mycket gjort, om man tänker på hemarbete, renovering och liknande. (Hann förvisso stryka berg av stryktvätt sent i går eftermiddag samtidigt som jag såg på en dvd, bra sätt att få det gjort tycker jag). Men samtidigt har jag nog gjort en del annat bra denna helg. I går förmiddag pratade jag på en Kvinnofrukost. Alltid en utmaning att tala inför annan publik än man är van vid. Det var trevligt, frukosten god och solen sken utanför och visade på att en fin dag låg framför.


Promenad i vårt närområde en vacker marsdag
 I dag har jag varit ansvarig sjukvårdare på hopptävling igen. Då det var dåligt med funktionärer fick jag också ansvara för insläppet, så jag har stått ute större  delen av dagen. På förmiddagen var det kallt även om solen sken men på eftermiddagen riktigt härligt.
Yngsta dottern tävlade och red dubbelnolla men utan placering, Stolt :)
Nu kollar jag av min mail och fixar lite på de hemsidor jag ansvarar för. Och så uppdaterar min blogg så klart.
I morgon firar min blogg 1 år, ska försöka hitta på nått kul tills dess.


Lite "efter" bilder på entré och allrum

Kom på att jag aldrig visat hur vår entré och allrum blev efter renoveringen i höstas. Den pågick ju enda fram till advent och så blev det julpynt och resa och jag glömde bort det hela. Men här kommer några bilder: Min lilla nisch där det just nu står en träskulptur från Malysia - en familj på fem personer


Spegeln är efter en gammel morbror, min mamma skulle slänga den men jag räddade den. Är av en gammal hästloke. Älskar också den enkla väggen av vitmålad råspont.
Har jag inte skrivit det tidigare så är jag en boknörd, älskar att läsa böcker och att äga böcker...
Därför fylls allrummet av flera hyllor fullproppade med böcker, detta är den ena


Upp i det blå!

Inte bara dottern vinner, jag har vunnit en uppstigning med Luftballong!
Det var lokaltidningen som hade en tävling och idag ringde de och sa att jag vunnit. De skickar hem biljetter så får jag kontakta firman och bestämma datum. Är en av de saker jag har på min "1000 saker att göra..."-lista


Bild Lennart Lundqvist NA


RSS 2.0