IKEA på campingsemester

IKEA ger sig ut på husvagnssemester. De vill sprida heminredningsglädje i Sommar-Sverige. Det gör de i  sina husvagnar som inspirerar till trivsam och miljömedveten inredning för en liten peng. Och så kommer de förstås ha massor av skoj för sig. De delar ut gratis varmkorv och arrangerar tävlingar och aktiviteter för hela familjen.
Husvagn nr 1 innan styling. Bild från IKEA


Tre vanliga husvagnar har gjorts om av IKEAS heminredningsgäng. Ska bli spännande att se resultatet. Den som har möjligheten att hälsa på dem under deras campingresa bör ta chansenHusvagn nr 2 innan styling. Bild IKEAKl 13.00  den 3 augusti i Älmhult börjar husvagnsekipagen rulla upp mot Stockholm.  Läs mer på IKEAS sida http://www.stimulanspaketresan.se/

Lite mera Sälen

Är nu i Sälen ett par dagar för att fixa med olika saker i lägenheterna. Hade en fin resa upp med gott fika i Vansbro. Roade mig med att räkna Loppisskyltarna utmed vägen och det var minst 25 st! Men inget stopp dock.


        


Väl uppe har vi monterat en ny familjesäng i en av lägenheterna och ställt ut nya utemöbler på vår balkong i Hundfjället. Är en perfekt balkong med sol större delen av dagen och med utsikt över backarna. Sitter nog där alldeles för sällan.Sen är det småfix med bättringsmålning av olika saker, måtttagning för kommande renoveringar och annat. Vi hinner även med att gå långa promenader med hunden som älskar Sälen, dock framför allt på vintern.
Vi har även tittat på några nya objekt och lite nadra planer som vi har men som ligger lite längre fram i tiden....

Lycklig vinnare av dalahäst!

Idag kom ett paket med posten. Det var min vinst från utlottningen hos Homebylina som kommit. Det är alltid roligt med paket, och speciellt vacker inslagna sådana


I paketet fanns denna fina häst. Lina tillverkar dessa själv och de går att beställa hos henne. Denna häst kommer pryda sin plats i mitt kök!
Lina fyller 30 år idag, passar också på att säga grattis!
Sol, vind och vatten

Tillbaka hemma efter några sköna dagar på västkusten. Första stopp var Lysekil där vi frossade i skaldjur och fisk både till lunch och kvällsmat, lite jordgubbar och mjölk slank också ned. Åt bland annat en fantastisk fisksoppa på Bengts Fisk i hamnen, kan verkligen rekommenderas.

Sen drog vi vidare till Ugglarpscamping utanför Falkenberg. Där blev det en del bad i de roliga vågorna och lite sol när vi hittade lä, kvällstur till Ullared för lite allmän shopping av bra-att-ha saker och en hel del hästtillbehör. Ett besök på Varbergsfästning hann vi också med. Vi såg Bockstensmannen och Ötzi, den 5000 år gamla mannen som var infrusen i Alperna. Tycker om att göra sådana saker men har svårt att få med maken och dottern (de gillade det dock när de väl kom dit). Bokstensmannen fick man inte fotografera men fästningen hade en fin liten örtagård där ljuvliga stockrosor växte.
Överallt ser jag skyltar om små inredningsffärer, antikt och kuriosa och vet ni, inte en enda affär var jag inne i! Det stämde liksom aldrig med vårt tidschema och övriga gör hellre annat. Jag tror jag får ge mig ut på en egen tur eller med några likasinnade.
En vacker kopp choklad

Lite skadad är man nog. När jag kommer till en camping, in på en restaurang eller cafe börjar jag direkt fungera på hur jag skulle vilja göra om, förbättra och inreda det. Om man ändå ska ha  ett litet matrum för campinggästerna, varför inte göra det snyggt och hemtrevligt? Jag äger i mina drömmar både campingplats, hotell, café och restaurang där jag renoverar, piffar och tänker ut förbättringar. Är det fler som är som jag?


Det är de små små detaljerna som gör det...

Nu har semester börjat! De senaste åren har vi firat med god frukost!Såg att Hildur med bloggen Fixa&Dona har en liten myra på en list i sin hall. Inget som man kanske ser direkt men som är en sån där kul detalj som man upptäcker efter ett tag. Sånt gillar jag!


 

bild från Hildur Fixa&DonaSjälva har i en liten ödla på väggen i köket. Den inköptes i en liten butik i Malaysia och när vi renoverade köket fick den sin plats uppe i ett hörn, på skafferiväggen. Det är inte alla som ser den direkt, det finns säkert de av våra vänner som inte sett den alls....
Denna lilla ödla är en liten detalj i vårt hem som jag tycker mycket om. Har du nån liten rolig detalj i ditt hem?

Dalahäst tävling!!!

Dessa fina saker kan man vinna i tävlingen hos Homebylina. Tävla du också!


Med asiatisk inspiration

Regn och regn, Svårt att få något gjort. Sol på morgonen, bra då kan jag ta itu med...och så kommer en regnskur. Idag vaknade jag till sol och värme, igen. Ska snart iväg och jobba så det får bli lite betsning av säng i garaget, ett projekt som ska upp till Sälen. Bilder på det kommer så småningom. Moppade altangolvet för säkert fjärde gången i år, hur länge ska det komma pollen egentligen?! Tog då lite kort på saker jag gillar med vår uteplats.

En av sittplatserna


Ödlan på väggen är inköpt i Malaysia under en resa dit och den är en sån där sak som jag tycker mycket om

Likaså fiskarna i trä som vi har flera av. Färgglada och härliga ger de en skön sommarkänsla på altanen.


Nu har jag troligen ett nytt projekt på gång, att inreda en lägenhet i Asien! Ska bli mycket kul. Men det blir nog mest utifrån bilder kan jag tro, men en resa dit när det är klart räknar jag med.

Ha en skön dag, ni vet inte någon som bara har ett par arbetspass kvar innan semestern.....

Regnbågens färger

I kväll när jag gick hem i solskenet kom en lätt regnskur. En fantastisk regnbåge syntes över området, visst är väl det en perfekt design!!


Slottsuflykt och utedass

Idag har vi firat min mammas födelsedag med en utflykt till Stjernsunds slott.  Vi gick en guidad tur och roligast är att se källaren och tjänstefolkets utrymmen tycker jag, även om de vackra salongerna har sin charm.  Måste ha varit svårt att skapa hemskänsla i dessa stora hus. Undrar hur det var med barn och hundar och fullt med folk.... Efteråt avnjöt vi en god lunchbuffe i Slottscafet, mamma, jag och LillStrumpan


Bild: Vitterhetsakademin
Vi passade också på att titta på dett magnifika utedasset. Det var sammanlagt 10 fjölar, och ett par av dem var barnanpassade. Där kunde man alltså sitta hela familjen(!) eller var det kanske kvinnor och barn som gick för sig och herrarna för sig. Det sägs att många affärer gjordes upp på dass, motsvarigheten till vår tids golfrundor.
Gemensamhetstoaletter finns väl nu bara med en stor och en barnvariant av toalettstol. Det brukar dock vara populärt bland barn.
Gjorde en tur i inredningsbutikerna på Shoppingscentret nära oss häromdagen, i väntan på biobesök. Mycket rea och mycket fint men jag avtod från shopping, bara en liten sak fick följa med hem -  en potatisstickare i rostfritt från Nice


Du glömmer väl inte gå in och rösta på dotterns ridstövel (en gång om dagen kan man rösta)

En härlig, solig dag

Idag har jag varit ledig, ska jobba hela helgen sen. Har hunnit en hel del idag trots värmen. Tråkiga saker som att tvätta ur soptunnan :(    , hämtat ut paket, köpt jordgubbar, skaffat tråd till trimmern, smort alla lister på husvagnen med silikon, städat badrummet och dammsugit och torkat hela huset, köpt glass, grillat och så tre hundpromenader på det. (är nu dags att dammsuga igen, vår hund har hur mycket vinterpäls som helst att fälla och det ligger stora tussar överallt). Därimellan sol och dopp i poolen för att orka hålla igång. Lite skön slapp tid i en flytande fåtölj med ett nytt nummer av Utemagasinet hann jag också med. Vi åkte också till biblioteket, Yngsta dottern hade slut på böcker så vi åkte dit för att låna på oss lite (hon lånade tolv, räcker väl denna vecka i allfall). Vilken förmån det är att få ha ett bibliotek!! Att kunna låna hur mycket böcker som helst, det är verkligen välfärd. Lånar ett citat från Lillstrumpan:

Av allt värdefullt som människan inte fått till skänks av naturen, utan har skapat på egen hand,
 är böckerna det värdefullaste

Hermann Hesse


På vårt bibliotek har de också en välförsedd tidskriftshörna. Där satt jag ett tag och lyxade medan dottern med vän lånade böcker.  Lantliv, Allt i hemmet, Gör det själv, Allt om trädgård, Allt om mat, Allt om hobby, Drömhem & Trädgård mfl. Här kan man alltså få chansen att läsa alla tidningar man inte prenumererar på.


Yngsta dottern har designat en ridstövel i en tävling hos Tretorn, hon skulle bli mycket glad om du gick in
och röstade på den!  Följ bara denna
länk.
RSS 2.0