En grå helg med innehåll

I helgen hade jag inget direkt inplanerat, sådana helger är skönt ibland.  Jag hade tänkt lyxa med sushi på fredagskvällen men när jag var och handlade föll jag för julskinka så det blev årets första risgrynsgröt och skinksmörgås som fick fira in helgen! Så gott!

(null)

Lördagen låg jag ganska länge innan jag gick upp och åt långfrukost med tidningsläsning.
Sen började jag röja lite i garaget, hade bara ställt in alla saker sen jag kom hem från Sälen. Jag såg ett instagraminlägg från fyra årstider om detta att ha lister kvar att sätta upp efter renovering och kände igen oss. Vi renoverande köket för fjorton år sedan och de smala taklister som skulle upp har inte kommit på plats. Jag letade fram dem i garaget från listhyllan och började sätta upp. Det tog inte så lång stund och med spikpistol gick det smidigt att skjuta de smala listerna på plats. Jag älskar min spikpistol!

(null)

(null)

Jag bjöd mamma på lunch mitt i listandet, så skönt att bo nära så man kan träffas lite nu och då.
Jag forsatta sen med att städa badrummet mm innan mysig kväll med mat, glögg och Så mycket bättre hos Syss med familj. Avslutade med en julfilm innan jag somnade.

(null)

På söndagen bäddade jag rent i sängen och  städade vidare. Visst är det så skönt med nytvättade lakan?!
Går så bra att städa och fixa med en pod eller en bok i headsetet. Det blev ett antal avsnitt av Rättegångspodden och så början av en kriminalroman av Christina Larsson.  Kände att jag behövde komma ut lite så jag och Syss gick en promenad i höstvädret och sen fick jag eftermiddagsfika med Syss goda saffransbullar och kokkaffe utomhus, svågern ville prova gasbrännaren till sitt Trangia kök.

(null)
 Från Syss julblogg 

Jag sorterade sen bland leksaksmaten och arrangerade bakverken, blir ni inte fikasugna? 

(null)

Så slog jag in lite paket, både födelsedagspresenter och julklappar.  

(null)


(null)

Så härligt att känna att jag hunnit med diverse och samtidigt kopplats av. Det enda negativa är att vi nu ställt om till vintertid vilket innebär att det blir mörkt mycket tidigare på eftermiddagarna. Nu ligger flera månader då det är mörkt när jag kommer hem från jobbet framför, ogillar det men det går an när det sen får bli sommartid med ljusa kvällar igen.


Förbereder för vintern

Idag har jag pimpat mitt växthus, är alltid lite vemodigt att odlingssäsongen är över men genom att göra lite vinterfint med belysning och pynt blir växthuset ett smycke även vintertid

(null)

(null)

Jag passade också på att ta in min Automover för vinterförvaring. Är så nöjd med upphängningen.

(null)

Jag och Syss åkte upp till sommarparadiset och ställde undan trädgårdsmöblerna, tömde vattentunnan och slog igång utebelysningen. 
Sen promenerade vi ned till sjön och runt i övre hagen. Det var så vackert men som alltid lite vemodigt.

(null)

(null)

(null)

Bryggan som vi renoverade i sommar har nästan åkt av fundamentet, så låg vattennivå är det i sjön. Så tråkigt när inte vattenregleringen sköts som det ska.
Hemma igen fyllde jag på frön i fågelmatbordet som svärfar gjorde för länge sedan och som jag nu målat upp lite och flyttat ut från sin plats inne i busken vid köksfönstret. Det hade en bra placering när busken var liten men det var länge sedan nu.

(null)

Nu njuter jag söndagskväll med tända ljus och lite te. 

Mys och utehelg

I fredags kväll dök äldsta dottern och de två barnbarnen upp. Efter Tacos, barnprogram och saga somnade de små medan jag och dottern pratade, drack te, och såg en film. Mysigt! Morgonen började vid 7 med bokläsning i min säng, sen frukostmys innan legolådan kom fram och skapandet började. Sen gav vi oss ut, vi tvättade ur odlingshinkarna och växthuset och barnen letade efter lördagsgodis ute.  sonen dök upp till allas glädje. Det blev också lite cykling innan vi gick in för att fixa vargryta till lunch

(null)

(null)

Efter maten blev det ritande mm innan fika hos Syss med familj. 

(null)

(null)

Vi fortsatte att rita, bygga Lego mm innan kvällsmat och bad för de små. När de somnat tittade vi på The time, drack glögg och slöade framför Pretty Woman med egna directors kommentarer.

(null)

Efter bokläsning, frukost, lek med skatterna och mer legobygge gav vi oss av till en sjö nära där vi bor. Vi gick en bit till ett vindskydd där vi slog läger.

(null)

(null)

(null)

Vi tände brasan, plockade blåbär och tittade på svampar innan det var dags att börja grilla korven.

(null)

(null)

(null)

(null)

Efter korven grillade vi pinnbröd smaksatt med kardemumma som vi sen doppade i kanelsmör. Blev som nygräddade kanelbullar!

(null)

Sen gick vi tillbaka till parkeringen och hade kottkastartävling.


(null)

(null)

(null)

Vi besökte morsmormor på vägen hem, sen blev det bad, lek och film innan kvällsmat och hemresa. En underbar och intensiv helg! Saknar dem redan innan de åkt men njuter också lite lugn innan arbetsveckan drar igång.


Fixarhelg i fjällen

I fredags efter jobbet åkte jag, sonen och yngsta dottern upp till Sälen för att fixa med hallen. Resan upp gick utan missöden denna gång. Vi lastade in och gick sen och la oss.
Efter en god natts sömn för några av oss blev det frukost till levande ljus i ett disigt Sälen.

(null)

Vi monterade upp kap- och gersågen och sätte fart med att sätta golvlister. Snabbt gick det, så är det när alla är händiga.

(null)

(null)

(null)

(null)

När det var dags för lunch blev det wok ute. Det smakade så bra!

(null)


(null)

(null)

Till efterrätt blev det wokad äppelpaj med vaniljsås, inga fel det heller

(null)

(null)

(null)

Sen blev det lite mer listning innan en tur upp på fjället.

(null)

(null)

(null)

(null)

Det blåste kallt och regnet hängde i luften så det blev inte så mycket vandrat som vi skulle önskat. Istället blev det te och stickning inne och jag grundmålade vid dörren för att kunna sätta nya lister nästa dag.

(null)

Vi åkte och handlade till kvällsmaten och åkte till Hundfjället för att lägga upp lite piff i lägenheten. Efter kvällsmat och dusch slöade vi till London has fallen. Sova, sen Söndagmorgon och efter frukost satte vi fart. Jag slipade och började väva i inre hallen medan de andra satte nya lister i dörren. 

(null)

(null)

Med gemensamma krafter monterade vi draperistången och draperiet vid dörren. Tillsammans med min draghund ska det hjälpa till att hålla hallen varm.

(null)

(null)

Sen packade vi ihop och efter lunch bar det iväg hemåt. Som alltid hade vi velat stanna fler dagar, både för att göra färdigt mer och för att njuta av lugnet i fjällen.
Stopp för kaffe och kanelbulle på Vansbro konditori blev det på hemvägen, kanelbullensdag ska ju firas!

(null)

RSS 2.0