Vi har ångan uppe

Vi fortsätter med renoveringen hemma, denna gång är det sovrummet som vi gör om. Där var det ljus strukturtapet från början och i tio års tid har det varit mörkblått, som att gå in i en grotta när man ska sova :) 
Vi började med att riva ut de gamla garderoberna. Sen var det dags för tapeterna att rivas ned. Till vår hjälp har vi haft vårt senaste inköp, en tapetångare. Vi köpte en billig på Jula och den fungerade mycket bra, tapeten gick lätt att få ned.
 
 
 
Sen har vi spavärvat, vävat och målat tak. Golvet måste också spacklas då det saknas matta där garderoberna stod.
 
 
 
 
Sen blir det målning, råspontvägg och garderobsvägg. Vi får hoppas det flyter på bra, just nu sover vi i vardagsrummet och har våra kläder över halva huset.
 
 
Jag fick ett roligt brev igår. Jag hade vunnit ett pris i en hus & hem tävling. Utomhusfärg från Jotun! Passar bra till stugorna i Sälen.
Nu ska vi snart ge ss iväg till den traditionella turen till kyrkogården.  Vi har gått dit varje allahelgona i många år, tittat på alla ljusen och läst på gravarna. Sen några år har vi svärmors och nu också svärfars grav att tända ljus på. Vi brukar vara ganska många, mamma & pappa, syrran med familj, mina bröder mfl.  Efteråt ska vi hem till bror och svägerska för lite trevlig samvaro i höstmörkret.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0