En lördag i september
idag har jag gjort en hel massa saker. Efter sovmorgon, den första på länge, och en god frukost, blev det en tur till lokala bygghandeln för att titta på duschhörn. Jag ska renovera badrummet och håller på att beställa alla tillbehör, ibland känns det mer krävande än lustfyllt som det borde vara. Blominköp, inköp av div inredningsprylar till sommarstugan och fjällstugan mm. Gipsade och spacklade över dörröppning i garaget för att det ska vara klart till veckan då värmepump ska monteras. Hann med en hel del till, bl.a. Montera beslag på mitt fönsterprojekt

Nu ska de bara grundmålas de med innan det är dags för två lager med bygderött
Nya gardiner i köket med lite höstkänsla har kommit upp, de får vara tills jag hittar de jag vill ha

Kvällen avslutades med en god middag med lax ute på altanen. Jag kan verkligen rekommendera detta recept. Jag var lite Kajsa Varg och tager vad jag haver, så istället för getost blev det fetaost och cashewnötter istället för pekannötter. Men helt fantastiskt gott!
Getostfyllda laxfileer med sparrissallad
600g laxfile
150 g getost
salt och peppar efter smak
50 g pecannötter
1knippa grön sparris
1 förp sockerärtor
1 msk olivolja
0.5 msk citronsaft
1 msk hackad dill
1persika
Dela laxen i fyra delar, skär ett snitt på längden genom varje filé
Tryck ned getost i skåran, krydda och strö över pekannötter
15 min i ugnen 200 g
Skär sparris i bitar och lägg tillsammans med sockerärtor i lättsaltat vatten. Koka någon minut.
skär persikan i bitar, blanda m olja, citronsaft, dill och salt.
Lägg grönsakerna över fisken och häll sedan persikodressingen över

Kommentarer
Postat av: Martina
Fint med gardinerna. Och blev hungrig av att läsa :))) kraaam
Trackback