I Per Anders Fogelströms fotspår del 1

Så bar det iväg på vår Mina drömmars stad resa (se föregående inlägg)
På tåget upp planerades vandringen in på en karta över dagens Söder.

(null)

Väl framme blev det kaffe to go och tunnelbanan till slussen. Passerade statyn Systrarna på Mosebacke torg som passade in även om den har en annan bakgrund och symbolik än vi.  

(null)


Vi gick via Katarina kyrka och en liten avstickare på kyrkogården där flera kända namn finns begravda tex Anna Lindh, Cornelis Wreesvijk och Michael Nyquist. Vi gick vidare ned till Nytorget, sneddade över det till de äldre hus som finns kvar och där Lotten bodde med sin mamma och sedan flyttade tillbaka till. Vi passerade också Malongen -Södermalms första allmänna skola, Katarina södra folkskola, där Henning och Lottens son August gick.

(null)


(null)


(null)

Tvätterskegården?

(null)


Därefter tog vi trapporna upp till stugkvarteren vid Mäster Pers gränd. Vi tittade på statyn över bibelkvinnorna och gjorde en snabbtitt i Sofia kyrka

(null)



(null)

(null)


(null)

Efter en välbehövlig fruktpaus i skuggan gick vi till lekplatsen Bryggartäppan som är uppbyggd med små hus från Stadserien.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Därefter vidare upp på andra höjden av Vita bergen.
Här finns friluftsteater Vitabergsparken där bla Carl Anton hade trivselkvällar från mitten av 60-talet fram till 1992 och från dessa höjder åkte de pulka ned mot Hammarbysjön i böckerna.

(null)

(null)





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0