Munkastigen etapp 1

(null)

I dag var det dags för första etappen av Munkastigen, den pilgrimsled vi bestämt oss för att gå. Vi startade vid 9 och tog oss med två bilar till målet där vi ställde en bil och sen tog den andra till starten. Ca 10 lämnade vi Riseberga klosterruin med siktet  inställt på Tångeråsa kyrka,

(null)

Vi hade med våra pilgrimspass men ingenstans var kyrkor eller turistinfo öppet så det blev inga stämplar. Vi bildloggade och fyller i passet för hand.
Första "stoppet" var Edsberg kyrka, där vi kände på kyrkporten. 

(null)

Vi vandrade vidare på grusvägar och tog även en avstickare till ett fågeltorn vid Velandasjön.

(null)


Vi började bli sugna på lunch och hittade efter en stund en solig plats utmed vägen. Håkans snickarkorvssallad med goda dressingen smakade så bra! 

(null)

(null)

Så fortsatte vi på grusvägar, tittade in i ett förfallet torp, "ett hus som står ute om nätterna"

(null)


(null)

(null)

Efter lång vandring på grusvägar var det skönt att få vika av in på led genom skogen, över mossmark vid kanten av Trystorpsekängar. 

(null)

Efter ytterligare några kilometer, nu på asfaltsväg kom vi fram till etappmålet, Tångeråsa kyrka. Det värkte lite i både knä och axlar efter 16 km och det var skönt att sätta sig ned för eftermiddagsfika.

(null)

(null)

Sen hämtade vi upp bilen vid starten innan vi åkte hemöver. Ett stopp vid en utomhusloppis blev det på hemvägen. Väl hemma njöt jag av en varm dusch och pustade lite innan  kvällen avslutades med grillning, fruktsallad och Stjärnornas stjärna hos Syss.

(null)

En härlig dag i trevligt sällskap med bra väder; soligt, lite moln, inte för varmt och inte för kallt






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0