Sista semesterhelgen

Varma dagar, sådana vi saknade i juli. Lördag morgon åkte jag och Syss upp till vårt sommarparadis för att renovera bryggan. Isen och vågorna har slitit sönder första delen och hela sommaren har gått utan att någon av oss i familjen tagit tag i det hela.  Jag har köpt hjul och gråpigmenterad olja tidigare på semestern och i fredags köpte jag tryckt virke. Vaknade vid åtta tiden och smsade Syss, vi gör det! Åt frukost, packade verktyg och så gav vi oss iväg. Det skulle bli en varm
dag så vi ville hinna så mycket som möjligt innan det blev för varm att jobba.

(null)

Vi bände bort de gamla brädorna, skruvade fast mitt regeln, salade på extra på de yttersta reglarna och monterade nya hjul.


(null)

(null)


(null)

Det var lite bökigt då delen är fäst vid övriga bryggan och den rörde sig utåt hela tiden. Men skam den som ger sig
Vi fäste också endel av brädorna på de intakta delarna och borstade bort mossa och fågelskit. Men sen var det för varmt för att göra mer så vi badade och åkte hem för lunch, nöjda med vad vi åstadkommit.

(null)

(null)

Senare på eftermiddagen åkte jag upp igen och när Bror badade passade han på att olja in kanten på bryggan längst ut, gjordes enklast från vattnet.

(null)

Söndag morgon gav vi oss av igen, nu för att olja bryggan. Oljan sögs in rejält och vår hink räckte inte till hela, tyvärr. Vi får fortsätta så snart en ny hink olja köpa in.


(null)

(null)

(null)

(null)

Istället tog vi båten och rodde en tur för att lokalisera vår flotte som gett sig iväg. Den satt dock fastkilad bland stenar så vi får invänta några fler starka personer för att få hem den. 

(null)

(null)

(null)

Men en fin roddtur blev det och ett härligt bad innan vi blev bjudna på thailunch av bror och svåger.
På eftermiddagen blev det bokläsning och poolbad, en promenad när det svalnade av lite, kvällsdopp och en smarrig glass. Ska väl bli mindre av sånt nu 😊

(null)

Dagen avslutas med bokläsning på altanen, i morgon är det dags att ställa klockan förr jobb igen. Sorgligt men har samtidigt haft en bra semester och ska försöka hålla i semesterkänslan ett tag till, även fast jobbet börjat.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0