Dan före

23 december, dan före doppardan, jobbade, fixade julskinkan och när kvällen kom provsmakade vi skinkan på nybakat rågbröd och drack julmust, precis som det ska vara. Aldrig är väl skinkan så god som när den kommit ut ur ugnen, nygriljerad.

(null)

Julmusten ska såklart vara Hammars julmust, den godaste av alla. 
Förra julen gjorde vi ett blindtest av must, flera olika sorter som provades, på protokollen gissades vilken som var vilken och man angav också vilken man tyckte var godast

(null)

Alla satte vilken som var Hammars julmust och alla utom en hade den som absoluta favorit. Han som tyckte bättre om en whiskeyfatslagrad kommer nog gilla Hammars lagrade!  Vi som var hemma i jul har provat den, två av tre tyckte den var god men inget slår originalet. Kardemumma har både för "platt" mustsmak och för svag kardemumma smak och apelsin går bort hos oss. Syss med julbloggen "julen enligt Johanna" har ett samarbete med Hammars bryggeri och även vi fick möjligheten att prova deras olika sorter.
Efter skinprovningen tog vi en promenad till min bror med familj för att lämna lite julklappar till de yngre och hälsade även på mamma.
Hans hus var vackert upplyst 

(null)

Och de hade uppdukat både skinka, ris ala Malta, julgodis mm utomhus, som ett coronaanpassat alternativ till det vanliga kvällen före julafton då barn, barnbarn och vänner bruka komma. 

(null)

Vi provsmakade lite godis och pratade en stund innan vi, jag yngsta dottern och sonen, gick hem och såg en julfilm, Die Hard 2.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0