Till Duvemåla och vidare, del 1

Jag, Syss och bonusdottern Mathilda gillar musikaler, däribland Kristina från Duvemåla som är gjord utifrån Wilhelm Mobergs boksvit om Utvandrarna. 

(null)

Böckerna har jag läst flera gånger, filmserien har jag sett också den flera gånger och musikalen såg jag 2014 och skulle gärna se igen. Musiken från musikalen spelas ofta på våra resor.

(null)

(null)

I början av sommaren bestämde vi oss för att besöka Duvemåla och utvandrarnatrakten. Vi bokade datum och en hotellnatt och i går var det dags.  Utöver utvandrarnas del hade vi planerat för många loppisstopp, gofika och glasbruk.

(null)

Första stopp blev på konditoriet i Väderstad som vi hört hade gott fikabröd, vilket också stämde. Vi åkte vidare och stannade på flera loppisar, tittade på en runsten, åt sushi till lunch i Eksjö, mer loppisar,  besökte Levanders lanthandel och eftermiddagsfikade i Vetlanda innan vi checkade in på Kosta Lodge.

(null)

(null)


(null)

(null)


(null)

Sista timmarna innan vi kom fram lyssnade vi på musiken från musikalen.

(null)

Och så snart vi installerat oss gav vi oss iväg för att titta på de olika platserna. Vi besökte först Klasatorpet där filmen spelades in. (Se filmomslaget ovan)

(null)

(null)

(null)

Pga Corona är det inte öppet i år varför vi inte kunde gå in och inte heller gunga på Kristinas gunga. 
Vi åkte vidare till det riktiga Korpamoen som inspirerat Wilhelm Moberg och så Duvemåla, med Kristina statyn och Duvemåla hage

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi stannade också vid Åkerby vägskäl där de som skulle utvandra möttes för att ta sällskap vidare ner mot Karlshamn, det kändes tryggt att resa i sällskap, inte många var vana att resa. 

(null)

(null)

Vi tittade också vid skolan där Wilhelm Moberg gått och minnesstenen där han bodde som liten.
Efter en sen kvällsmat åkte vi till hotellet och tog natt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0