Till Duvemåla och vidare, del 2

Efter lite sömn och en god frukostbuffé checkade vi ut och åkte till Skruf glasbruk, ett lite mindre glasbruk. Är så fascinerad av att se glasmassa formas.

(null)

Där fanns också en stor loppis som vi besökte.   Sen åkte vi till Eriksmåla och en ännu större loppis innan vi styrde kosan till Kosta glasbruk.

(null)

Vi gick direkt till glasblåsningen och tur var det då de endast släppte in 20 personer varje halvtimme. Efter att ha väntat ute var det skönt att komma in i den varma hyttan.

(null)

Vi fick vara med och se när de gjorde en helt ny pjäs. Det var Ulrica Hydman-Vallienstipendiaten Ellen Ehk Åkessons skapelse som de tillverkade. Spännande!

(null)

(null)

(null)

Den heter Gyromitra och så här ser den ut färdig, kostar då 65 000 kronor.

(null)

Vi åkte sedan till Orrefors stadshotell och åt lunch innan vi besökte en loppis i många våningar.

(null)

(null)

Eftermiddagsfikat avnjöts på HeddaGretas Café och surdegsbageri  i Ekenässjön. Ett fik jag verkligen kan rekommendera. Vi hann sen med ytterligare några loppisstopp och kvällsmat i Motala innan vi trötta anlände hemmet vid 20-tiden, 36 timmar efter att vi startat.

(null)

En intensiv roadtrip men SÅ fantastiskt kul. Ser fram emot fler resor!

Blev det några fynd då kanske ni undrar?  För egen del blev det några glittrande skatter till barnbarnen, två flytvästar, ett par böcker 

(null)

och som minne från resan, ett glasäpple att hänga, kanske i julgranen. Jag tror det är ett Astrakan

(null)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0