Målgång Munkastigen!

Så var det dags för femte och sista etappen av Munkastigen. Väderprognosen hade gått från dagsregn till skurar på morgon och på eftermiddagen och mulet så vi bestämde oss för att gå.Efter bilrangering startade vi från Gråmon. Nästan direkt bröt solen  igenom  och hela dagen gick vi sen i fint väder, inte en droppe regn på hela vandringen!

(null)

(null)

Vi gick i ca en timme innan första pausen, vatten, nötter och så ett salt och ett surt S-märke, har ju blivit tradition. 

(null)

Vi gick på Getaryggen,

(null)

Tittade på Munkakällan som var i princip torrlagd vilket kanske är bra då vattnet inte bör drickas 

(null)

Och stannade till vid Lilla Vargaklämman där vi tog en cash.

(null)

(null)

Lunchen intogs med vacker utsikt mot sydost vid Torremon. Vi vandrade vidare, passerade gamla torp och gårdar i bruk, gick på fall med lingon och genom svampskogar. Överlag kan man säga att denna vandring hade en mycket omväxlande natur, så vackert skapat.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Mitt knä började kännas av allt mer och mot slutet även vänster knä och lår vilket gjorde nedförsdelarna jobbiga. Tråkigt, men nu har jag kontaktat Ortopeden igen, är sju år sen de kollade upp mitt knä.  

(null)

(null)

Vi tog tidig fikapaus vid Södra Asplången, den vackraste fikaplatsen vi haft på våra etapper. Johans kakor smakade perfekt med en kopp kaffe i solskenet. Nu först tog vi av oss tröjorna trots att vi varit varma hela dagen i stort sett, varför gör man så?

(null)

Vi vandrade vidare utmed sjön och så ytterligare runt några höjder innan vi nådde målet, Birgittakyrkan i Olshammar. 

(null)

Kändes bra med målgång efter 5 etapper! Nästa steg är att ta oss till Vadstena för avslutning av vår pilgrimsvandring. Vi skulle helst vilja åka båt över, precis som munkarna gjorde, men det är svårt att få till. Det får nog  bli en biltur nån helg.

(null)

Vi åkte tillbaka för att hämta upp en bil vid Gråmon, på vägen passade vi på att titta på Johannes kammare och jättegrytan. Under vandringen hade ingen haft lust att göra nån avstickare.

(null)

Efter dusch och vätsketillförsel var det dags för trerättersmiddag för att fira.

(null)

(null)

Håkan bjöd på fantastisk tomatsoppa med mozzarella till förrätt, pasta med kantareller, bacon och parmesan till varmrätt. Till efterrrätt åt vi Mathildas otroligt goda salted kolasås med pecannötter och till det vaniljglass!(glömde ta bild). 

(null)

Vi pratade om allt möjligt och om vad som varit höjdpunkterna på varje etapp, de hade varierat mycket vad gäller sevärt och natur.  Det blev sen en tidig kväll. Tack mina vandringsvänner för ytterligare en fin dag!

(null)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0