Sommarhelg med loppis, firande och bad

Ännu en helg med sommarvärme! Efter frukost i skuggan på altanen bar det iväg med Syss på årlig loppisrunda. Rönnekapell som vi besökt tre år i rad visade sig ha stängt p g a pandemins påverkan. Vi bestämde oss därför att åka mot nya ställen. Vi åkte småvägar via Finnerödja och första stoppet blev på en loppis/retroaffär i Hova. Mycket fina saker men det blev inget köp.

(null)

Vi reste vidare mot Töreboda och stannade på ytterligare en loppis på vägen. Vi svängde av mot Hajstorp, tittade på hantverk och bygdemuseumet.

(null)

Det närmade sig lunchtid och vi stannade vid Mandys diner. Vi har länge pratat om att äta där, vi upptäckte det när vi var i Töreboda för Per Gesslekonsert för tre år sedan men så var det fullt. Nu fick vi bord och åt en god hamburgerlunch.  

(null)

Jag åt en burgare med ramslöksaioli mm och Syss en med tryffelmajo. Vi tog en lite milkshake med rabarbersmak to go och letade efter second hand som skulle finnas.  Men Töreboda bjöd inte på något i loppisväg och den stora antik och retro affären hade stängt. Lite besvikna åkte vi vidare mot Lyrestad, Sjötorp och Gullspång. Inte en loppisskylt så långt ögat kan nå. Besvikna tog vi vägen mot Åtorp och Svartå, såg en liten loppisskylt och fann en fantastisk loppis, dagen var rädda!

(null)

Kaffe och pistageglass i Åtorp blev det innan hemfärd. En bra tur med Syss och mycket prat. Dock inte en enda bok inköpt!

(null)

Väl hemma blev det slöande i solen och poolbad innan gott grillat med Syss och svåger.

(null)

På söndagen cyklade jag till kyrkan för att vara med på gudstjänst för första gången på över ett år! 

(null)

Fixade lunch med sallad från egen odling och sen firade vi Oskar som fyllde tonåring och Syss som fyllt i veckan. Vi satt i skuggan och gofikade.
Så hämtade jag och sonen ett staket och badade i poolen innan vi åt sushi med födelsedagsbarnet

(null)

Så plockades traditionsenligt liljekonvaljer som avslutning på nationaldagen, fint slut på en härlig helg.

(null)







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0