Fira i maj!

I helgen har vi firat tre födelsedagar och en morsdag. Lite i efterhand och annat i förskott.
Helgen som skulle ha mycket regn bjöd på mycket sol och inte så mycket regn så vi har njutit av försommaren.
Fredagskvällen startade med grillning, paketöppning för alla som fyllt, och så en mycket god Smashtårta.

(null)

(null)

När barnen kommit i säng satt vi länge och pratade. Lördagen startade som alltid med två gullungar som kröp ned i min säng för gos och bokläsning. Efter någon timme blev det långfrukost med bla amerikanska pannkakor

(null)

Sen blev det en utflykt till yngsta dotterns kolonilott där vi planterade tomater och gurka och planerade för utvidgning av odlingarna. 
Och så (nu traditionsenligt) lunch på Rudenstams. Vi njöt laxtallrik i solen medan maskrosor och myror snabbt tog barnens uppmärksamhet.

(null)

(null)

(null)

Morsdagstårtan intogs hemma hos äldsta dottern och jag fick två så bra presenter!

(null)

Sen planterade vi tomater och gurka även här, klippte gräs, slöade i solen, gungade och letade insekter och maskar.
Det blev grillning igen och efter bad och saga somnade de yngsta medan vi äldre slötittande på Eurovision.  På söndagen blev det mys och bok igen innan långfrukost, så mysigt att sitta och prata och äta. Vi pratade om bockarna bruse och trollet, och lyssnade på I bergskungens sal, så härligt att se barnens aktiva lyssnande och vi tog om stycket minst tre gånger till innan minstingen var nöjd. 

(null)


Vi fixade lite praktiska saker och sonen hjälpte dem att skruva lite golv i kiosken barnen och äldsta dottern byggt. Och så passade de på att sälja överblivna tomat- och gurkplantor till grannarna.

(null)

Även den bästa av helger måste ta slut och bilen rullade hemåt i ösregn (!) Blir nog en tidig kväll innan arbetsvecka går igång, men en promenad i de vackra omgivningarna hann jag med den korta stund det var uppehåll och solen var framme.

(null)





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0