Veckan som gått och så Valborg

I veckan har renoveringen fortsatt, lite målning här, lite slipning där. Matbordet som hade ful vattenskada behövde fräschas upp så det blev till att ta fram slipen.

(null)

Efter slipning betsade jag den med valnöt och drivved för att få en färg som fungerade mot övrigt.

(null)

Och slutligen lackade jag ytan, även detta bord med Zar helmatt.

(null)


Jag har börjat låta rummet ta form och lagt ut mattan som ska vara under sofforna och, efter montering av gardinskenor, hängt upp gardiner.   Här kommer en liten sneak peak.

(null)

De senaste kvällarna har jag också fyllt igen efter att elkablarna är nedlagda. Har blivit som flera träningspass. Hann också pickla rödlök för att ha till helgens vandring

(null)

Visst är det väl vacker färg så säg

Valborgsmässoafton blev inte så speciellt firad, åt gott grillat hos Syss och lyssnade på inspelad Vintern rasat innan tidig kväll, det tar på krafterna att jobba fysiskt varje kväll efter jobbet.
På 1:a maj begav vi oss till Kinnekulle för en vandring i det vackra vädret.

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

Så annorlunda natur inte alls så långt från där vi bor. Kalkstenen och stigen bland enbuskar i kohage på väg till Martorpsfallet gav en känsla av Öland 😊. Trevligt sällskap, god matsäckslunch och eftermiddagsfika med Johans goda kaka förgyllde dagen. På kvällen god trerätters hos Syss. Svågern bjöd bla på rökt lax med sandefjordssås och Mathilda hade gjort sin goda salt pecannöt sås. Tur vi förbränt lite på vandringen. 

(null)
Förrätten 

På söndagen var det födelsedagsmiddag hos Sonen som fyllde år. God indisk och pakistansk mat, mera god kaka och trevligt prat blev det innan hemfärd. Missade att ta kort så det får bli en bild på en av födelsedagspresenterna. 

(null)

Sen njöt jag av bok i solen, ställde fram lite trädgårdsmöbler och kopplade in vår robotgräsklippare. En bra och omväxlande helg!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0