Kristina från Duvemåla in concert

Lördag var det så dags för vår andra konsert i Dalhalla. Denna bokade vi våren 2021 och vi visste inte då att Jesus Christ Superstar  skulle bli flyttad så att det blev två Dalhalla samma sommar. Jag och Syss var både lite opeppade, vi har börjat jobba och var trötta, det är långt att resa och vi skulle åka hem på natten. Om allt känts som vanligt hade vi nog gett oss av tidigt och gjort många loppisstopp mm på vägen. Nu var vi tröttade och tänkte först åka efter lunch och köra mer eller mindre direkt. Men när dagen kom ( med strålande väder) gav vi oss av efter fm fikat. Första stopp blev IKEA  då Syss skulle köpa en apa för undervisning i skolan. Det gick snabbt och Alba placerades i baksätet.

(null)

Vi köpte mat att ta med från Chop chop och stannade på en fin rastplats längst vägen för lunch. (Alba fick följa med, man har ju inte roligare än man gör sig)

(null)

Vi hade bestämt oss för att skippa loppisar då vi åkt här ganska nyligen (förra resan till Dalhalla) och gjorde bara ett stopp i Ludvika för fika. Tyvärr hade de ingen hallonpaj denna gång men vi köpte en sommarbakelse och en jotterbuggare som smakade bra.

(null)

Vi kom fram till Rättvik och tog en adventure lab i centrala Rättvik. Sista frågan var ute på långbryggan.

(null)

Vi hade med oss badkläderna så nu äntligen, fjärde gången gilt, blev det bad vid Bryggan för mig. Så skönt i vattnet och välbehövlig svalka.

(null)

(null)

Efter badet gick vi till en thairestaurang i centrum och åt god thaimat

(null)

Sen köpte vi frukt, godis och vatten för att ha till hemresan och lämnade det i bilen.

(null)

(Ja, jag vet men vi kunde inte låta bli när man har en apa i bilen)
Vi köpte oss Rättviksglass till efterrätt, jag tog mango som verkligen smakade gott och som passade bra efter thaimat.

(null)

Sen åkte vi ut till Dalhalla. Det var tydligen knökafullt och vi fick parkera på VIP- parkeringen då den andra skulle bli full.

(null)

(null)

Efter obligatoriska Dalhallabilder gick vi ned, köpte vatten och slog oss ned på våra platser.
Så började konserten! Vilken magisk kväll det blev. Bra solister, Anders Eljas som dirigent för Dalasinfoniettan med kör. Bra ljud och bild denna gång och ett underbart sommarväder som gjorde att vi satt i klänning hela konserten. (Och inga knott!).

(null)

(null)

(null)

Det var så bra och jag hade gåshud ibland.
Konstaterade att Kristina från Duvemåla är favoritmusikalen och det var snart åtta år sedan vi såg den i Göteborg, det var verkligen på tiden nu. Tror andra tycker samma för Dalhalla var helt fullsatt! 
När konserten var slut skyndade vi oss till parkeringen och kom ut på vägen snabbt. I kö till Rättvik och sedan enstaka bilar som svängde av utmed vägen. Sista försvann innan Borlänge. Tror vi var de enda som åkte hem på natten.  Vi lyssnade på låtar, tittade på månen och lite meteoritregn och åt vår inköpta frukt och godis. Strax innan halv tre var jag hemma och i säng. Sov inte så vidare men det är en annan historia.

(null)





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0