På roadtrip igen - mot Löfstad Slott


Så var det dags för en liten roadtrip igen. Denna gång var huvudmålet Löfstad Slott utanför Linköping. Jag, Syss och Mathilda gav oss av på morgonen och första stopp var Bona handelsträdgård för förmiddagskaffe vid deras kaffestuga. 

(null)

Efter kaffet åkte vi vidare mot Ljungsbro där vi stannade vid en liten secondhand och sommarbutik, men där blev det inga stora inköp.

(null)

Vidare till Bergs slussar där vi stannade till för att titta på slussningen. 

(null)


Vi började känna oss sugna på lunch och köpte goda burgare i en liten food truck bredvid kanalen. Vi satte oss i gräset och kunde njuta både av burgarna och båtarna.

(null)

Vi rullade vidare mot Löfstad Slott. Vi gick först själva och tittade på kök och tjänstefolkets rum.

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi hann också med en tur i beredskapsmuseumet och souveniraffären innan visningen av Emelie Pipers paradvåning började. Hon avled 1926 utan arvingar och testamenterade allt så att det skulle kunna visas för allmänheten. Det är i princip som det lämnades då.

(null)

(null)

Efter en mycket intressant guidning blev det eftermiddagskaffe i handelsträdgårdens café, och äntligen fick jag citronmaräng paj!

(null)

Vi gick en tur i den engelska trädgård som omger slottet och löste frågor via Adventure Lab appen, en form av geocaching och ett bra sätt att se olika saker i ett område.

(null)

Sent på eftermiddagen åkte vi till Linköping och checkade in på hotell Ekoxen. Efter att ha vilat en liten stund gav vi oss ut för att både cacha och hitta någonstans att äta kvällsmat. Vi hade tänkt oss indiskt men det var inte något som Linköping hade så det blev god mat på en uteservering vid torget.

(null)

En adventure lab runda i Trädgårdsföreningen tog oss till får fina platser, bla Linköpings näst högsta plats -Belvederen. Vi tog också en cache vid jättegrytor mitt i stan, precis brevid vårt hotell.

(null)

(null)

Vi avslutade kvällen rätt tidigt med lite godis och slutet på Lotta på Liseberg på hotellrummet.
Forts följer




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0