Årliga loppisutflykten

Så var det dags för den numera traditionella loppisutflykten i maj. Jag och Syss har gjort den nu i flera år, och åt vilket väderstreck har varierat. Efter lite förmiddagskaffe gav vi oss av, vi stannade i Askersund och tittade in på några gatuloppisar  men insåg snabbt att det inte var så mycket att ha. Vidare mot Motala och återvinningsbutiken där. Några böcker och lite verktyg blev fyndet. 

(null)

(null)

(null)

Dags för lunch mellan Göta kanal och Motala ström, solen kom fram och vi åt ute. 

(null)

Efter en promenad och cache ute vid piren åkte vi vidare mot en stor loppis i Fornåsa

(null)

(null)

Så mycket saker! Svårt att hitta nått och inga fyndpriser direkt men kul att ha sett det. Vi åkte tillbaka och började fundera på var vi skulle kunna eftermiddagsfika. Gofika och en bra loppis önskade vi oss. Vi satsade på Bona och gick först till en loppis där. Och fyndade diverse saker! 

(null)

Sedan gick vi till kaffestugan vid Bona handelsträdgård. 

(null)

En massa gott fikabröd hade de och till min förvåning kom en fd styrelsekollega från barnsmärtföreningen. Det visade sig att hennes dotter med sambo drev handelsträdgården och hon själv hjälpte till i cafet. Vi köpte en blåbärs och en rabarberpaj och slog oss ned inne i det stora växthuset.

(null)

(null)

(null)

Det smakade så gott och det var första gången jag fikade i ett växthus. Sen blev det inköp av diverse blommor och växter innan vi åkte vidare.

(null)

(null)

Vi stannade till vid Bona "herrgård", en anläggning som varit uppfostringsanstalt för vanartiga pojkar enl vad som står, uppges också som mentalsjukhus. Tre stora pampiga byggnader som står helt övergivna. Vi gick inte så nära då vi respekterade förbudsskyltarna, men åh så gärna jag skulle vilja ha gått runt och tittat. Efter att ha cachat började vi åka hemmåt.

(null)

(null)

Efter nästan en heldagsutflykt blev det kvällsmat, bl a ramslöksoppa. Och så filmen Spencer om några dagar i prinsessan Dianas liv innan separationen. Annorlunda men inte dålig.

(null)

Sen hem och beundrade mina fynd och planterade några växter.

(null)
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0