Kristihimmelsfärdsdagsutflykt

Egentligen skulle vi gått en vandring, Djäknesundsleden, men då väderprognosen förutspådde regn ändrade vi våra planer till en utflykt. Vi åkte till Vaberget och första stoppet var vid utsikten vid Klinten.

(null)

Sen gick vi till Kanonbacken. Mellan åren 1819 och 1909 byggdes Karlsborgs Fästning. Man ansåg att Vaberget borde befästas som komplement till fästningen. Åren 1888 till 1909 byggdes därför två fort nedsprängda i berget och ett system med sex batterivärn och tre skansar. Kanonerna transporterades från Karlsborgs fästning med båt. För att komma upp till de olika värnen byggdes en väg, delvis nedsprängs i berget, den s.k. Kanonbacken. Med hjälp av oxvandringar med spel av kättingar drogs kanonerna upp.  

(null)

(null)


(null)

Solen sken och vi passade på att ta två cacher.

(null)

Sen tog vi oss vidare till Batteri 1. Där fanns det gångar att gå ned i, några av dem dock vattenfyllda.

(null)

(null)

Nästa stopp blev Norra fortet, där kunde man inte komma nära då det var avspärrat pga rasrisken. Men det var en stor anläggning när den var i bruk.

(null)

(null)

Även där blev det en cach.

(null)

Sen åkte vi till Karlsborg där vi åt vår medhavda lunch vid Fästningen. Inte alla som ätit under en DC 3:a

(null)

Vi strosade runt, tog ännu en cach, tittade på  sprängar Jims grav och Syss höll tal. 

(null)

(null)

 Så började vi åka hemåt, blev ett fikastopp vid Stjärnsundsslott och en liten promenad i parken. Senare på kvällen blev det Libapizza och Mathildas salta pecannötkolasås, ja inte ihop alltså. Och vi planerade för liten roadtrip längre fram i sommar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0