Mord och snö!

Trevliga saker hopar sig, så som det lätt gör. I torsdags var vi på middag med mord vid Lerbäcks teater. Kvällen började med förrätt innan första akten.

(null)

Det var rotfrukter med ostkräm och friterat rispapper, mycket gott.  Sen varvades akterna med varmrätt och dessert. Allt var mycket gott och som alltid en välspelad mordgåta.

(null)

(null)

Vi satt dock längst ned i lokalen och lite långt från huvudscenen och de scener som spelades i vår ände av rummet såg vi bakifrån. 

(null)

Denna kväll var vi nog inte lika alerta som vanligt, vi hade inte klart vem mördarrn var och gissade på olika. Jag valde mellan två och tog tillslut den ena för att den andra var för självklar, men det var fel. Syss däremot valde rätt men vann inte utlottningen av julmiddag som var kvällens pris.
Efter en fredagskväll med god mat och på spåret hos Syss med familj åkte hon och jag till fjällen på lördagsmorgonen. Vi pratade, och pratade och pratade. Förmiddagsfika blev det självklart i Vansbro på konditoriet.

(null)

Vi stannade på loppisar i Malung,  på Rackartyg i Malungsfors och handlade i Lindvallen. Uppe på fjället var det som alltid mer vinter och vi fick nästan ont i hjärtat av allt det vackra, de snö och rimfrosttäckta träden och ljuset på himlen. 

(null)


Väl i stugan blev det ostkaka med saffransgrädde och sylt till lunch, och sen gick vi ut för att fixa ljusslingor mm. Jag inspekterade det färdiga plåttaket, nu ska det vara tätt!  Sen åkte vi till lägenheten i Hundfjällscenter och inspekterade städningen. 

(null)

Här ska det åkas skidor inom kort!
Vi tog eftermiddagskaffet i Tandådalens fjällkyrka och delade på en kyrkobulle. Sen åkte vi tillbaka till stugan, tittade på belysningen 

(null)


och fixade med lampkupa och ny router innan vi gick upp och mös med levande ljus, värmande plädar och julfilm.

(null)

Till kvällsmat intogs goda hamburgare på Gustafs i Lindvallen och vi delade också på en creme brulée. 

(null)


Återvinning stugan tittade vi på Så mycket bättre och slutet på avsnittet av Nu är det jul igen, och drack glögg innan det var dags att säga godnatt.
 Efter frukost fixade vi med ännu en ljusslinga och tog sedan en härlig Shiropromenad.

(null)

innan vi packade ihop och begav oss hemåt. Vi stoppade på DS i Malung och köpte lite småsaker och åt lunch på Sibyllas. Sen körde vi vidare i det allt sämre vädret, pratandes och budandes på traderaauktioner. Det blev kaffe och lite shopping på biltema i Karlskoga och lite inköp på Rusta innan vi åkte den sista biten. Efter att ha släppt av Syss handlade jag och hälsade på mamma en stund innan jag åkte hem till mig. Ute var det nu riktigt vintrigt 

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0