Lördag med guldkorn

Denna lördag började med långfrukost, och utefika med mamma och bror. Jag promenerade dit och det gick snabbt och utan besvär! Så skönt att rehab går framåt.
Efter lunch åkte jag och Syss och hämtade upp Mathilda för att åka på en sång och berättar konsert - Guldkorn från Duvemåla. 

(null)

På vägen dit stannade vi på Loppiskällaren där några fynd gjordes.

(null)

Vi åkte vidare och gjorde ett kort stopp vid en uteloppis 

(null)

Vi hann bara gå igenom en bråkdel eftersom vi hade en tid att passa. Så hit måste vi tillbaka på en loppisutflykt. Vid kvart i tre var vi framme vid Ullergården, en bygdegård utanför Frövi. Det var fullsatt i den lilla lokalen och Trio KaNoT som består av musikalartisterna Jenny Norén och Tobias Kandenäs ackompanjerade av Rasmus H Thomsen bjöd på en timmes fantastisk underhållning.

(null)

Programmet tog avstamp i 1800-talets bondesamhälle, där man genom texter och musik av såväl Björn & Benny som George Riedel och Allan Edwall lär känna de människor som slet i Stenriket. Samtidigt som man fann tröst och trygghet i både naturen och kärleken, i tron på Gud och i skrock.

(null)

Med fantastisk sång och mycket känsla bjöds vi på höjdpunkter från musikalen Kristina från Duvemåla. Jag fick gåshud vid ett flertal tillfällen! Jenny Norén har vi hört i andra sammanhang, bl a i Chess på Säffleoperan och hon är enormt duktig.
Efter extranummer och tack serverades fika och sedan vände vi hemåt. Så glad att vi kom på att det var föreställning idag och att det passade. Det finns några datum kvar så har du möjlighet att höra dem, missa inte chansen.
Föreställningen ingår i "Scenkonst utanför tätort" som är en regional satsning för professionell teater och scenkonst på små orter som drivs av Region Örebro län i samverkan med Riksteatern Örebro län.
Väl hemma fick jag njuta grillat med grekisk sallad och tzatziki hos Syss. Kvällen avslutades med mera guld - Abba Gold. Det är femtio år sedan Abba vann med Waterloo och en hyllningskonsert med många artister visades på SVT. Nästan svårt att förstå hur stora Abba var och fortfarande är!

(null)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0