Julklappskonsert i Dalhalla!

Jag gav Syss biljett till konsertversionen av Kristina från Duvemåla i Dalhalla i julklapp. I går var det dags för att uppleva den. Efter förmiddagsfika hos Syss gav vi oss iväg. Vi hann inte många kilometer innan vi stannade vid två loppisar.

(null)

Det blev några små inköp innan vi for vidare. Nästa stopp var en loppis en bit norr om Örebro. Där fyndade jag gamla vikter, 10 och 5 kg som jag tänker kan användas som dörrstoppar.

(null)

 Vi åkte vidare och stannade vid loppis i Högfors. Det blev inget inköp men lite smygtitt på Högfors Herrgård (känd från renoveringsdrömmar på TV)

(null)

(null)

När det började närma sig lunch var vår plan att besöka Våffelbruket i Ludvika. Döm om vår förvåning när vi upptäckte att det gått i kk.  Efter lite funderande blev det sushi på en liten restaurang centralt beläget.

(null)

(null)

Efter lunchen köpte vi fikabröd för att säkra upp eftermiddagsfikat och så kör sedan till loppisen vid Gammelgården.

(null)

(null)

Även här blev det några fynd, äggkoppar, bok och ring. Vi åkte vidare och i Borlänge började det bli dags för fika. Vi hittade en mack där vi köpte kaffe och fann några bord i solen.

(null)

Ser ganska fint ut men tar man bilden från andra hållet blir miljön lite annorlunda :)

(null)

Vi åkte vidare, blev ytterligare loppisstopp och så checkade vi in på Leksands folkhögskola som på sommaren är B&B. Vi åkte till Rättvik och funderade på bad vid bryggan men det blåste och gick vita gäss. Vi köpte lite snacks till kvällen innan vi åt kvällsmat på en thairestaurang.

(null)

(null)

Efteråt åt vi Rättviksglass, inte för att vi egentligen orkade mb för att det "hör till"

(null)

Så dags för Dalhalla. Från början varnades för regn så vi tog med regnkläder mm och då det var väskförbud fick vi bära allt.

(null)

 Det var kö in och efter toabesök och inköp av vatten hann vi precis ta plats innan konserten började 

(null)

Precis så bra som jag mindes den. Viktoria Tocca och John Martin Bengtsson var lysande som Kristina och Karl-Oskar.

(null)

Marianne Mörk var berättare och gjorde även några sånginsatser. Det var klart och inget regn, men lite kyligt så var glad över att ha tjocktröja och jeans på mig. 

(null)

Efter paus fortsatte konserten och en stund efter 22 var det slut.

(null)

Vi gick raskt till bilen och åkte en smartare väg ut till Rättvik. Inom kort var vi i Leksand och på vårt rum. Efter lite snacks och prat var det dags att sova. Efter lite halvdan sömn klev vi upp och åt en god frukost. Det fanns det jag alltid vill ha basis, utom nått sätt till kaffet.

(null)

Redan före nio hade vi checkat ut och påbörjade hemfärden. Vi körde på bra, få loppisar har öppet så tidigt och vi stannade först i Grangärdebygden där vi loppstrade vid en självbetjäningsloppis. 

(null)

Nästa stopp var Saxdalen och Café & D’e där vi tog lite förmiddagskaffe och letade cache.

(null)

Efter det blev det ytterligare lite loppisar 

(null)

(null)

och då vår hemresa gick snabbare än planerat försökte vi hitta en lösning på lunchen. Vi googlade men fann inget speciellt. Så plötsligt fick Syss syn på Perssons magasin i Löa och vi vände och åkte dit. Ett charmigt ställe där vi intog god kycklingpaj och tittade i loppisen.

(null)

(null)

Vi hämtade upp Håkan som levererat en bil till Örebro och så var vi hemma. En otroligt mysig tripp med många nya upptäckter tillsammans med älskad Syss.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0